Príjem platby cez Paypal Thread poster: Diana Simova
| Diana Simova Slovakia Local time: 21:39 French to Slovak + ...
Dobrý deň,
chcela by som vedieť, aké máte skúsenosti s klientmi, ktorí požadujú úhradu za zákazku cez Paypal. Totiž, podľa informácií, ktoré mi poskytli v banke, prijímanie platieb cez Paypal nie je na Slovensku možne (ak som to pochopila správne, žiadna banka v SR to nepodporuje).
Neviem si s tým rady. Mám českého klienta, ktorý čaká, kým sa nakumuluje čiastka, ktorú sa oplatí previesť bankovým prevodom, ale ide o preklady menšieho roz... See more Dobrý deň,
chcela by som vedieť, aké máte skúsenosti s klientmi, ktorí požadujú úhradu za zákazku cez Paypal. Totiž, podľa informácií, ktoré mi poskytli v banke, prijímanie platieb cez Paypal nie je na Slovensku možne (ak som to pochopila správne, žiadna banka v SR to nepodporuje).
Neviem si s tým rady. Mám českého klienta, ktorý čaká, kým sa nakumuluje čiastka, ktorú sa oplatí previesť bankovým prevodom, ale ide o preklady menšieho rozsahu, takže to zrejme bude trvať pomerne dlho. Stále je to však ten lepší prípad. Mám totiž klienta z UK, ktorý sa bankovému prevodu bráni, takže momentálne už s platbou mešká a myslím, že po tejto skúsenosti sa mu do ďalšej spolupráce nebude chcieť ísť.
Vopred vďaka za každú radu. ▲ Collapse | | |
Ahoj Diana,
Používam PayPal aj MoneyBookers a z oboch sa už dajú peniaze prevádzať na účet (mám ho vo VÚB). Je fakt, že v minulosti sa to z PayPalu nedalo. Bežne to využívam, peniaze si potom prevediem na podnikateľský účet a v účtovníctve sa tvárim, že prišli priamo od klienta. Ušetrí sa tak kopa peňazí, lebo ten prevod je pri sumách nad 100€ zadarmo a do 100€ stojí 1€. | | |
Ahoj Diana,
pouzivam PayPal a zatial som s tym nemala ziadne problemy. Slovensko bolo priradene do zoznamu krajin asi pred 2 rokmi a myslim, ze dnes mozu Slovaci vyuzivat vsetky sluzby Paypalu.
Ja tam konkretne prijimam platby, platim online, aj prevod na ucet som uz vyskusala. Je to omnoho pohodlnejsie, rychlejsie a lacnejsie ako bankovy prevod, pripadne sek v najhorsom pripade.
Jedine negativum (alebo pozitivum, ako sa to vezme) je komplikovane overovanie ide... See more Ahoj Diana,
pouzivam PayPal a zatial som s tym nemala ziadne problemy. Slovensko bolo priradene do zoznamu krajin asi pred 2 rokmi a myslim, ze dnes mozu Slovaci vyuzivat vsetky sluzby Paypalu.
Ja tam konkretne prijimam platby, platim online, aj prevod na ucet som uz vyskusala. Je to omnoho pohodlnejsie, rychlejsie a lacnejsie ako bankovy prevod, pripadne sek v najhorsom pripade.
Jedine negativum (alebo pozitivum, ako sa to vezme) je komplikovane overovanie identity. Musis zadat cislo kreditnej karty, oni ti strhnu nejaku malu sumu, ty im napises variabilny symbol z tejto transakcie a potom tu sumicku vratia. Este horsie je, ked sa ti na ucte nahromadi viac nez 1000 EUR, potom treba predlozit aj "utility bill" a dalsie doklady. ▲ Collapse | | | Hynek Palatin Czech Republic Local time: 21:39 English to Czech + ...
|
|
Diana Simova Slovakia Local time: 21:39 French to Slovak + ... TOPIC STARTER
Dakujem vam vsetkym za rady. Skusim to
[Edited at 2009-10-16 10:35 GMT] | | | There is no moderator assigned specifically to this forum. To report site rules violations or get help, please contact site staff » Príjem platby cez Paypal CafeTran Espresso | You've never met a CAT tool this clever!
Translate faster & easier, using a sophisticated CAT tool built by a translator / developer.
Accept jobs from clients who use Trados, MemoQ, Wordfast & major CAT tools.
Download and start using CafeTran Espresso -- for free
Buy now! » |
| Protemos translation business management system | Create your account in minutes, and start working! 3-month trial for agencies, and free for freelancers!
The system lets you keep client/vendor database, with contacts and rates, manage projects and assign jobs to vendors, issue invoices, track payments, store and manage project files, generate business reports on turnover profit per client/manager etc.
More info » |
|
| | | | X Sign in to your ProZ.com account... | | | | | |