Kérdés: Scriptum szótárak Thread poster: Palko Agi
| Palko Agi Local time: 14:17 English to Hungarian + ...
Van valakinek tapasztalata a Scriptum szótáraival? Nekem nincs otthon sem műszaki, sem gazdasági stb. szótáram (nagyon ritkán van rá szükségem), és most szeretnék beszerezni. Érdemes ezeket megvenni? | | | gamingman (X) Hungary Local time: 14:17 English to Hungarian Elfogadható... | Jan 8, 2003 |
Én hosszú évek óta használom a \"full\" verziót, gyakorlatilag meg van angol-magyar vonalon az összes (még az anyanyelvi könyvespolc is).
Persze az Internet erősödésével szerepe megváltozott. Nálam legalább is. | | |
Szerintem a GIB teljesen elfogadhato.
Itt a cegnel a muszaki es a nagyszotar van meg, szerintem mindketto szinvonalas, megkockaztatom a muszaki talan meg jobb is a maga nemeben.
| | | Péter Tófalvi Hungary Local time: 14:17 English to Hungarian + ...
A Dzsib annyira jó, hogy én a most készülő magyar-román szótáram is annak a mintájára fogom szabni. | |
|
|
Endre Both Germany Local time: 14:17 English to German
...az EN-HU muszaki kituno mu, lazán veri például a legelterjedtebb EN-DE muszaki szótárat.
De ha jól tudom, az EN-HU általános és muszaki része megfelel a nyomtatott \"kék szótáraknak\", tehát sem jobb, sem rosszabb azoknál.
Igazam van, kollégák, vagy tévedek?
De ha ugyanaz is lenne, nem megvetendo elony, hogy nem kell lapozni. En pl. nagyon örülnék, ha a DE-HU muszaki (szintén egy elsoosztályú szótár) végre megjelen... See more ...az EN-HU muszaki kituno mu, lazán veri például a legelterjedtebb EN-DE muszaki szótárat.
De ha jól tudom, az EN-HU általános és muszaki része megfelel a nyomtatott \"kék szótáraknak\", tehát sem jobb, sem rosszabb azoknál.
Igazam van, kollégák, vagy tévedek?
De ha ugyanaz is lenne, nem megvetendo elony, hogy nem kell lapozni. En pl. nagyon örülnék, ha a DE-HU muszaki (szintén egy elsoosztályú szótár) végre megjelenne számítógépen.
A többi szótárat (gazdasági, IT, stb.) nem ismerem, magam is kíváncsi lennék rájuk.
Endre
PS: Elnézést egyébként a hosszú ü és ö hiányáért, paradox módon azért van ez, mert éppen magyar billentyukiosztást használok, és ha beírom a hosszú betuket, csak kérdojel marad meg beloluk.
Ha valakinek van erre megoldása, vagy legalább valami ötlete (addig is, amíg végre megérkezik az Unicode, a tipográfiai ökumené), hálásan fogadom. ▲ Collapse | | | További előny | Feb 6, 2003 |
A Scriptim szótáraknak még megvan az az előnyük is, hogy visszafelé kereshetsz bennük, tehát pl. a Német-Magyar nagyszótárba a magyar kifejezést beírva megtalálod annak német megfelelőjét. | | | To report site rules violations or get help, contact a site moderator: You can also contact site staff by submitting a support request » Kérdés: Scriptum szótárak Pastey |
---|
Your smart companion app
Pastey is an innovative desktop application that bridges the gap between human expertise and artificial intelligence. With intuitive keyboard shortcuts, Pastey transforms your source text into AI-powered draft translations.
Find out more » |
| TM-Town |
---|
Manage your TMs and Terms ... and boost your translation business
Are you ready for something fresh in the industry? TM-Town is a unique new site for you -- the freelance translator -- to store, manage and share translation memories (TMs) and glossaries...and potentially meet new clients on the basis of your prior work.
More info » |
|
| | | | X Sign in to your ProZ.com account... | | | | | |